popup academy promitheaspatras acad2020
 

   Αρχίζει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 η νέα αγωνιστική σεζόν 2020-21 για όλα τα τμήματα της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο και όσοι/ες αθλητές/αθλήτριες επιθυμούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν ή να ενταχθούν για πρώτη φορά στο προπονητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας μας πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, που έχει αναρτηθεί στο site του Συλλόγου. Με την υποβολή της ΦΟΡΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ δεν καταβάλλονται χρήματα.

Η Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος βρίσκεται στο ακόλουθο link: https://www.promitheasbc.gr/index.php/2016-10-10-07-05-57/registration-form-online-promitheas-patras-bc-academy-2020

Η διαδικασία προεγγραφής διακρίνεται σε:

 α) αθλητές/τριες που είναι ήδη μέλη της Ακαδημίας μας (γεν. 2003-2014) και

 β) νέοι/ες αθλητές/τριες στην Ακαδημία μας (γεν. 2006-2014).

Amateur promitheas patras generic

  Η κοινή μας αγάπη για το παιχνίδι και συγχρόνως η επιθυμία μας για την άρτια εξέλιξη των νεαρών αθλητών/τριών μας ωθεί στην έναρξη προπονήσεων μεταβατικής περιόδου για το έτος 2020 για τους αθλητές/τριες της Ακαδημίας που έχουν γεννηθεί από 2005 ως 2009. Καλούνται όλοι οι αθλητές/τριες των παρακάτω ηλικιών να επικοινωνήσουν σχετικά με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες μας και οι γονείς τους να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα : https://www.promitheasbc.gr/index.php/2016-10-10-07-05-57/registration-form-online-promitheas-patras-bc-academy-4

Οι προπονήσεις της μεταβατικής περιόδου της Ακαδημίας του Προμηθέα θα πραγματοποιηθούν στο προπονητικό κέντρο του Συλλόγου στον Καστελλόκαμπο από την Δευτέρα 13 Ιουλίου ως την Παρασκευή 31 Ιουλίου, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

 academy20 endseason 100 

Ολοκληρώθηκαν τα απογεύματα της Δευτέρας 29 Ιουνίου και της Τετάρτης 1 Ιουλίου στο Promitheas Park οι δραστηριότητες της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας με την ονομασία «Μπασκετοκαλοκαιρέψου!», που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής χρονιάς 2019-20 για τους αθλητές της Ακαδημίας (γεν. 2005-2013). Για λόγους προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων οι δραστηριότητες διεξήχθησαν σε 2 ημέρες με τα μεγαλύτερα παιδιά (γεν. 2005-2008) ν’ «ανοίγουν το χορό» τη Δευτέρα 29/6 και τους νεαρότερους συναθλητές τους (γεν. 2009-2013) να κλείνουν τη σεζόν την Τετάρτη 1/7. Και τις 2 ημέρες οι αθλητές διαγωνίστηκαν σε μία σειρά πρωτότυπων παιχνιδιών και δεξιοτήτων με το κέφι, το πάθος για το παιχνίδι και τη διασκέδαση να κυριαρχούν και να σκορπίζουν απλόχερα γέλια και χαμόγελα στα πρόσωπα των συμμετεχόντων και των θεατών.

To album της 1ης ημέρας του "Μπασκετοκαλοκαιρέψου!" (2005-08): https://www.facebook.com/pg/promitheaspatrasbcacademy/photos/?tab=album&album_id=3243889992330119&__tn__=-UC-R

To album της 2ης ημέρας του "Μπασκετοκαλοκαιρέψου!" (2009-13): https://www.facebook.com/pg/promitheaspatrasbcacademy/photos/?tab=album&album_id=3244804725571979&__tn__=-UCH-R

 

academy20 endseason 101

  Η Ακαδημία του Προμηθέα αποχαιρετά μια πολύ ιδιαίτερη αγωνιστική χρονιά παίζοντας και διασκεδάζοντας. Οι αθλητές της Ακαδημίας μας έχουν χωριστεί σε 2 μεγάλα group με γνώμονα την ηλικία καθώς και τις συνθήκες προστασίας και ασφάλειας και θα συμμετέχουν στο Promitheas Park, στις 7 το απόγευμα (την Δευτέρα 29 Ιουνίου (όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 2005-2008) και την Τετάρτη 1 Ιουλίου (οι γεννηθέντες τα έτη 2009-2013) σε μια παιχνιδιάρικη λήξη με πολλά πρωτότυπα παιχνίδια, πλήθος εκπλήξεων, διαγωνισμούς με προμηθεϊκά δώρα σε 2 απογεύματα όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν το κέφι, η θετική ενέργεια και η διάθεση για διασκέδαση. Οι μικροί αθλητές μας θα υποδεχθούν το καλοκαίρι παίζοντας παρέα με τον Promi και την Thea, ενώ, παράλληλα, θ’ ανανεώσουν το ραντεβού τους για την νέα σεζόν.

Γι’ αυτό, φόρα τη αθλητική στολή σου και Μπασκετοκαλοκαιρέψου και μη σταματήσεις στιγμή να διασκεδάζεις!

academy20 endseason 110 

  Η Ακαδημία μας θυμάται κι αποχαιρετά μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν (2019-20), αναπολώντας τις χαρακτηριστικότερες στιγμές και παίζει μπάσκετ πριν τις διακοπές για να καλωσορίσει το καλοκαίρι, στέλνοντας μήνυμα ενότητας κι ελπίδας για το αύριο. Θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε υπενθυμίζοντας σε μικρούς και μεγάλους πως η αξία της συνεργασίας και του εθελοντισμού μάς κάνει όλους πιο ισχυρούς, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν!

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί από κάθε αντίπαλο, εντός και εκτός παρκέ!

Έτσι, λοιπόν, καλούμε όσους γονείς των μικρών αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά -σε ρόλους έκπληξη!- στις τελευταίες φετινές δραστηριότητες μας πριν τις διακοπές, να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη γραμματεία της Ακαδημίας του Συλλόγου (2610 434536) ή στέλνοντας e-mail στο academy@promitheasbc.gr

nptc19101

  Η στιγμή, που όλοι στην Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία τον τελευταίο καιρό, επιτέλους έφτασε! Την Τρίτη 02 Ιουνίου ξεκινάνε και πάλι οι προπονήσεις όλων των τμημάτων της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα, ενώ το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου επιστρέφει στη δράση ο κύριος όγκος των μικρών αθλητών/τριών μας. Δίχως, πλέον, όριο ηλικίας των αθλητών, θα ισχύσει κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων που ίσχυε και πριν την λήψη των περιοριστικών μέτρων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών για ασφαλή άθληση.

  Στο πλαίσιο της ασφαλής άθλησης ο Προμηθέας Πάτρας ακολουθεί και εναρμονίζεται με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και την διαφύλαξη των μικρών μας αθλητών/τριών και την ομαλή επιστροφή τους στο παρκέ. Έτσι, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων θα εισέρχονται μόνο οι αθλητές/τριες, ενώ οι σύνοδοί τους πρέπει να υπογράφουν σε ειδικό έντυπο, στην γραμματεία, για την άφιξη και την αποχώρηση. Ήδη, έχει αρχίσει η ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ενώ για κάθε επιπλέον πληροφορία οι γονείς, οι αθλητές και οι αθλήτριες μπορούν ν’ απευθυνθούν στους προπονητές τους.

nptc19101

  Την Τετάρτη 20 Μαΐου οι αθλητές της Ακαδημίας μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας από 13 χρονών και άνω επιστρέφουν στα παρκέ του Promitheas Park για ατομικές προπονήσεις, ακολουθώντας επακριβώς τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με την ασφαλή άσκηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι, θα προηγηθεί προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος για αθλητές, προπονητές και το προσωπικό, ενώ θα εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες τόσο για την πρόσβαση στα γήπεδα του Promitheas Park (με ξεχωριστές εισόδους κι εξόδους για κάθε γήπεδο), όσο, βέβαια, και για την προπόνηση αυτή καθαυτή, όπου θα εξασφαλίζεται η επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο και η αποφυγή των επαφών, ενώ η χρήση μπάλας (όσες μπάλες χρησιμοποιούνται θα απολυμαίνονται μετά από κάθε προπόνηση) θα είναι αποκλειστικά ατομική και οι αθλητές δεν θ’ αλλάζουν πάσες, ούτε θα χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.

Pro menoume spiti epractice cities 101

  Η σταδιακή επανέναρξη των σχολείων και το άνοιγμα των ανοικτών και κλειστών εγκαταστάσεων για ατομικές προπονήσεις αθλητών και αθλητριών από 13 ετών και άνω μας ωθούν στο σταδιακό τερματισμό των τηλεπροπονήσεων (διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως προπονήσεων). Έτσι, σήμερα Τρίτη 19/5 σταματούν οι τηλεπροπονήσεις για τους γεννηθέντες 2004-2005-2006 και 2007 ενώ ως την Παρασκευή 22/5 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προπονήσεις των υπολοίπων τμημάτων.

Pro menoume spiti epractice makis 112 

  Ιδιαίτερο χαρακτήρα έχουν αποκτήσει -πλέον- τα Σάββατα για τις τηλεπροπονήσεις της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα, καθώς κάθε εβδομάδα ένας εκλεκτός καλεσμένος προστίθεται στην μεγάλη παρέα απ’ όλη την Ελλάδα (που προπονείται διαδικτυακά από το σπίτι της) και μοιράζεται σκέψεις, γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες με τα παιδιά. Έτσι, αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου ο προπονητής της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τους νεαρούς αθλητές, στις διαδικτυακές συναντήσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

(Ενδεικτικά, θυμίζουμε την απάντησή του πατρινού προπονητή στην ερώτηση νεαρού αθλητή σε παλαιότερο καλοκαιρινό camp του Προμηθέα σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του, ποιον τύπο παίκτη προτιμά: "Ο καλύτερος παίκτης είναι ο καλύτερος συμπαίκτης, αυτός που κάνει την ομάδα και τους συμπαίκτες του καλύτερους").

Pro menoume spiti epractice cities 100

  Οι αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας έχουν ήδη συμπληρώσει 40 ημέρες τηλεπροπονήσεων (διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως προπονήσεων) και συνεχίζουμε όλοι με πολύ κέφι, μεγάλη ενέργεια και ιδιαίτερη ανυπομονησία για την επιστροφή μας στα γήπεδα. Καταφέραμε, χάρις στην ιδιότυπη αυτή μορφή επικοινωνίας, να διατηρήσουμε την επαφή μεταξύ μας και παράλληλα να μην αμελήσουμε την αθλητική μας ανάπτυξη και την φυσική μας κατάσταση. Η επικοινωνία, η επαφή και η ψυχολογική στήριξη των νεαρών αθλητών/τριων παραμένει η προτεραιότητά μας, γι’ αυτό και συζητούμε συχνά, μετά την φυσική άσκηση.

  Επιπρόσθετα, όμως, γνωρίσαμε και καινούριους φίλους. Οι ιδιότυπες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό μας έφεραν σ’ επαφή με ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα, που αγαπούν το μπάσκετ. Προπονητές και αθλητές από Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης σε όλη την ελληνική επικράτεια προστέθηκαν στη συντροφιά μας κι έχουμε την ευκαιρία και την τιμή να γυμναζόμαστε μαζί και να συνομιλούμε. Αθλητές από την Κρήτη, την Ελευσίνα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τα Γιάννενα, το Βόλο, την Κατερίνη, τη Βέροια και την Φλώρινα προπονούνται μαζί μας και μοιράζονται την θετική τους ενέργεια και την αγάπη τους για το μπάσκετ. Είμαστε μαζί, συμπαίκτες σ’ ένα ψηφιακό γήπεδο, αναδεικνύοντας αυτά που μας ενώνουν, με την γνώση πως, ιδιαίτερα, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια είναι η καλύτερη απάντηση στα προβλήματα.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους από τις Ακαδημίες για τη συνεργασία και τους αθλητές για τη συμμετοχή και την ζωντανή κι ενεργητική παρουσία τους.

Είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί.

Ως την ώρα,που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο τα λέμε και προπονούμαστε διαδικτυακά

  ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ! Προστατεύουμε την οικογένειά μας, προφυλάσσουμε την κοινωνία.

Pro menoume spiti epractice lapsan 111

  Για μία -ακόμα- εβδομάδα οι τηλεπροπονήσεις της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα αποκτούν ιδιαίτερο χρώμα, καθώς αυτό το Σάββατο 9 Μαΐου ο γυμναστής της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας, Κώστας Λαψάνης και ο γυμναστής της Παιδικής κι Εφηβικής ομάδας του Συλλόγου και του προγράμματος “ΝΟΥΣ”, Γιάννης Γιαννακόπουλος, θ’ αναπτύξουν στους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας θέματα σχετικά με την αθλητική πλευρά των νεαρών αθλητών/τριών στο μπάσκετ. Συγκεκριμένα, με γενικό τίτλο: "Νους υγιης εν σώματι υγιεί" οι 2 γυμναστές θα μιλήσουν για την σωστή προσέγγιση για την προπόνηση αναφερόμενοι στην ορθή τεχνική ασκήσεων, την κατάλληλη επιλογή ασκησιολογίου, τις σωστές συνήθειες που μπορούν ν’ αποκτηθούν για ένα αθλητή από μικρή ηλικία και τα γενικότερα οφέλη του αθλητισμού, και ειδικότερα του μπάσκετ.

Pro menoume spiti epractice xalkiop 111 

  Με ακούραστους ρυθμούς, πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι τηλεπροπονήσεις της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα. Μάλιστα, το Σάββατο 2 Μαΐου ο head physio (επικεφαλής φυσικοθεραπευτής) της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας, Παναγιώτης Χαλκιόπουλος, θα μιλήσει στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου για θέματα που αφορούν τη σωστή στάση του σώματος σπονδυλικής στήλης , την πρόληψη τραυματισμών, τον αυτοέλεγχο κ.α.

 Pro menoume spiti epractice 111 

  Οι τηλεπροπονήσεις (διαδικτυακές εξ’ αποστάσεως προπονήσεις) της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα θα πραγματοποιηθούν και την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, πριν την πασχαλινή διακοπή από Μεγάλη Πέμπτη ως την Δευτέρα του Πάσχα. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη του Πάσχα, 21 Απριλίου.

Pro menoume spiti epractice 111

  Ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Απριλίου οι τηλεπροπονήσεις (διαδικτυακές εξ’ αποστάσεως προπονήσεις) με τους αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους, έχοντας την ευκαιρία να βλέπουν ζωντανά τόσο τον προπονητή όσο και τους υπόλοιπους συναθλητές τους. Μάλιστα, οι προπονήσεις ολοκληρώνονται με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ αξίζει ν’ αναφερθεί πως η συμμετοχή των μελών της Ακαδημίας του Προμηθέα στις τηλεπροπονήσεις είναι χωρίς καμία χρέωση.

Pro menoume spiti epractice 111

  H Ακαδημία Μπάσκετ του Προμηθέα είναι μια μεγάλη αθλητική Οικογένεια και τις μέρες αυτές, που μένουμε σπίτι και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, μας έχει λείψει η συχνή επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της «Οικογένειας» του Προμηθέα, αλλά και η άσκηση και η ενασχόληση με το αγαπημένο μας άθλημα, το μπάσκετ. Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να βρούμε ένα τρόπο που να μας επιτρέπει να τα λέμε πιο συχνά, συνδυάζοντας τη διατήρηση της καλής τεχνικής σωματικής κατάστασης των αθλητών μέσω της άσκησης με την επαφή των παιδιών με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους και την ψυχολογική στήριξη τους σε μια δύσκολη περίοδο, όπου απαιτείται η συνεχής παραμονή των παιδιών μέσα στο σπίτι.

   Έτσι, η Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας, καινοτομεί -για μία ακόμα φορά- και ξεκινάει την πραγματοποίηση τηλεπροπονήσεων (διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως προπονήσεων) ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο), με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους. Οι τηλεπροπονήσεις θα πραγματοποιούνται (με live streaming) 2 φορές την εβδομάδα για καθένα από τα τμήματα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και όσοι συμμετέχουν σε κάθε τμήμα (ο αριθμός δεν θα υπερβαίνει τα 10 άτομα σε κάθε προπόνηση) θα μπορούν να βλέπουν τον προπονητή, τον γυμναστή και τους συμπαίκτες τους, αλλά και να συζητούν μεταξύ τους.

nptc19101

  Σε απολύμανση του συνόλου των εγκαταστάσεων του Promitheas Park, του προπονητηρίου της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας, συμπεριλαμβανομένων των 3 γηπέδων, των αποδυτηρίων, του γυμναστηρίου και των γραφείων προχώρησε ο Προμηθέας στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για τη μετάδοση του κορωνοϊού  SARS-CoV-2. Η MS ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ανέλαβε τις εργασίες απολύμανσης-μικροβιοκτονίας με τη χρήση ενδεδειγμένων και πιστοποιημένων σκευασμάτων με μεθόδους πλήρως εναρμονισμένες με συστήματα ποιότητας ISO/HACCP. 

  Μάλιστα, η συγκεκριμένη απολύμανση-μικροβιοκτονία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 ήταν μία προσφορά της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας, Συμβούλου Υγιεινής και μέλους της μεγάλης Οικογένειας του Προμηθέα, Μαρίας Σαλπόγλου, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

H "προμηθεϊκή" ατζέντα της εβδομάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΑ (Στο Προπονητικό Κέντρο του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο)

Address: Γερ. Σκλάβου 4

Ωράριο: 

Γραφεία ΚΑΕ: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 18:00

Προπονητικό Κέντρο: Δευτέρα - Κυριακή 09:00 - 22:00

Phone (ΚΑΕ): +30 2610 275820

Phone (Ακαδημιών): +30 2610 434536

Fax: +30 2610 625913

Email: info@promitheasbc.gr

 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνεται τα τελευταία νέα
Please wait