pita20 20101

  Ο Προμηθέας Πάτρας έκοψε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και τίμησε την βάση της Ακαδημίας του, την Οικογένεια, σε μια ζεστή εκδήλωση που συγκέντρωσε εκπροσώπους από όλες τις αρχές της πόλης, πλήθος φίλων και μελών της αθλητικής Οικογένειας του Προμηθέα και είχε πρωταγωνιστές τους αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα

Το album της κοπής της πίτας του Προμηθέα (Κώστας Πέτσας): https://www.facebook.com/pg/promitheaspatrasbcacademy/photos/?tab=album&album_id=2886399004745888&__tn__=-UC-R

Το album της κοπής της πίτας του Προμηθέα (Πάνος Μαραθιάς): https://www.facebook.com/pg/promitheaspatrasbcacademy/photos/?tab=album&album_id=2885099378209184&__tn__=-UC-R

 

pita20 20119

  Την πίτα ευλόγησε και έκοψε –εκπροσωπώντας και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο- ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.

pita20 20104  pita20 20105 

  Την εκδήλωση, που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Χρυσανθόπουλος, και τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους το σύνολο -σχεδόν- των αρχών της πόλης μας, όπως και παράγοντες των αθλητικών ομάδων της Πάτρας, αλλά και πλήθος πατρινών φιλάθλων και γονέων των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Αχαιούς βουλευτές Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσονα Φωτήλα και Κώστα Μάρκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού  του Δήμου Πατρέων. Τάκη Πετρόπουλο, τον Εκπρόσωπο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Ορέστη Παπαδημάτο, που απηύθυνε και χαιρετισμό του υφυπουργού, τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η και γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, τον ταμία της ΕΣΚΑ-Η, Δημήτρη Ρόζη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκο Παπαδημάτο και τον Αντιπρόεδρο, Μιχάλη Κουρέτα, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Καράβολα, τους πρώην νομάρχες Αχαΐας, Στάθη Σερέτη-Αθανασόπουλο και Δημήτρη Κατσικόπουλο, τον Βοηθό Περιφερειάρχη, Ανδρέα Φίλια, τον Δημοτικό Σϋμβουλο Θανάση Αθανασόπουλο, που εκπροσώπησε τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τζανάκο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου” (που φιλοξενεί στον ξενώνα του Ιδρύματος τους αθλητές του προγράμματος “ΝΟΥΣ”), Πέτρο Συναδινό, τον Προϊστάμενο της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών, Αστυνόμο Β΄, Δημήτριο Μίγδο, τον Αναπληρωτή Διοικητή Αμέσου Δράσης Πατρών, Υπαστυνόμο Β΄, Χρήστο Μιχαλόπουλο (που εκπροσώπησε τον Διοικητή, Αστυνομικό Υποδιεθυντή Γεώργιο Χατζηπαυλίδη), τον Διοικητή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Ευθύμιο Γεωργακόπουλο και τον Διοικητή του Νομού Αχαΐας της Πυροσβεστικής, Νίκο Ρουμελιώτη, τον Πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Προαστείου (Δροσιά), Θεόδωρο Μπακάλη, τον διεθνή διαιτητή, Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρόεδρο των Κριτών Μπάσκετ Αχαΐας, Νίκο Κωστή και τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστα Τουλιάτο. Από τ’ αθλητικά σωματεία παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Πατρών, Γιώργος Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε., Παναγιώτης Σεμιτέκολος και ο Πρόεδρος της Ε.Α. Πατρών, Ανδρέας Πατούχας, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν και πολλοί χορηγοί.

pita20 20114

  Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Π. Προμηθέα αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της Πίτας στον Κώστα Πετρόπουλο, αναφέροντας πως είναι ο βασικότερος λόγος που είμαστε όλοι εμείς εδώ σήμερα, ο λόγος που η Πάτρα είναι μια μπασκετική πόλη, που αγαπά τόσο το μπάσκετ”. Δυστυχώς, ο Κώστας Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, οπότε το πρώτο κομμάτι έκοψε ο αδερφός του, πρώην παίκτης και προπονητής και νυν Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού  του Δήμου Πατρέων. Τάκης Πετρόπουλος.

pita20 20102

  Στην συνέχεια, την πίτα έκοψαν σε μια συμβολική κίνηση που προσπάθησε ν’ αναδείξει την σημασία της κοινής παρουσίας και συνεργασίας των ανθρώπων που υπηρετούν την Πάτρα, ασκώντας εξουσία, όλοι μαζί οι εκπρόσωποι του νομού (βουλευτές), των τοπικών πολιτικών και αθλητικών αρχών (Περιφέρειας, Δήμου, ΕΣΚΑ-Η, ΠΕΑΚ Τόφαλος”) και της περιοχής.

pita20 20111

  Η φετινή κοπή της πίτας ήταν αφιερωμένη στην Οικογένεια, την βάση της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα. Έτσι, μπροστά στους εκατοντάδες μικρούς “προμηθείς” αθλητές και αθλήτριες που συγκροτούν, πλέον, την Ακαδημία του προμηθέα, τιμήθηκε μία οικογένεια, που τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Συλλόγου, αποτελούσε κυριολεκτικά τη βάση των τμημάτων υποδομής, αφού τα πέντε αγόρια της Οικογένειας Τσέλου ήταν η μισή ομάδα! Ο δάσκαλος Παναγιώτης Τσέλος, θυμήθηκε κάποιες ιστορίες από εκείνη την περίοδο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση.

pita20 20112

 pita20 20118

  Βέβαια, την παράσταση -για μια ακόμα χρονιά- έκλεψαν τα διαγωνιστικά παιχνίδια των αθλητών της Ακαδημίας του Προμηθέα, που χωρίστηκαν σε ομάδες με αρχηγούς τους αθλητές της Ανδρικής ομάδας και «υπαρχηγούς» τους αθλητές των Παιδικο-Εφηβικών τμημάτων και χάρισαν θεαματικές σκηνές σε ευρηματικά και πρωτότυπα παιχνίδια

 pita20 20122 

pita20 20123 

pita20 20124
 

  Τα γήπεδα του Προμηθέα θύμισαν μια αθλητική κυψέλη, όπου κυριάρχησε πηγαία χαρά, κέφι, πειράγματα και πολλά παιδικά χαμόγελα, με την μουσική να συνοδεύει τις προσπάθειες των παιδιών και τον κόσμο να συμμετέχει με επιφωνήματα και επιδοκιμασίες.

pita20 20129

pita20 20130

pita20 20131

  Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στο φινάλε με τα παιδιά να δείχνουν στον ουρανό πρόσθεσε μια -ακόμα- εντυπωσιακή "προμηθεϊκή" εικόνα και αποτέλεσε το ιδανικό κλείσιμο σε μια όμορφη γιορτή, αναδεικνύοντας την Οικογένεια του Προμηθέα, στην οποία το παρόν συναντά το μέλλον και αγκαλιασμένα προχωρούν μπροστά με αγάπη για τη ζωή και το μπάσκετ, με σεβασμό στις βασικές αρχές που πρεσβεύει ο Σύλλογος και με πολύ κόπο και προσπάθεια για νέες διακρίσεις και κατακτήσεις στόχων, αφού «τα όνειρά μας δεν έχουν ταβάνι».

Και του χρόνου!

pita20 20100

H "προμηθεϊκή" ατζέντα της εβδομάδας

 proacad20 u18 panel 602a

proacad20 u16 panel 601a

7DAYS EuroCup20 rs draw 105

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΑ (Στο Προπονητικό Κέντρο του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο)

Address: Γερ. Σκλάβου 4

Ωράριο: 

Γραφεία ΚΑΕ: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 18:00

Προπονητικό Κέντρο: Δευτέρα - Κυριακή 09:00 - 22:00

Phone (ΚΑΕ): +30 2610 275820

Phone (Ακαδημιών): +30 2610 434536

Fax: +30 2610 625913

Email: info@promitheasbc.gr

 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνεται τα τελευταία νέα
Please wait