ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

OgImage en

betshop basketball league flat blue official

Το μπάσκετ είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι. Παράλληλα, όμως, είναι κι ένα πεδίο γύρω από το οποίο έχουν αναπτυχθεί διάφοροι επιστημονικοί τομείς κι έχει παραχθεί πολλή και υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη γνώση. Εμπνεόμενοι από τον μυθικό Προμηθέα –που μοίρασε τη φωτιά στους ανθρώπους– πιστεύουμε ότι και η γνώση πρέπει να μοιράζεται, να γίνεται κοινό κτήμα όσων ασχολούνται επισταμένως μ' ένα αντικείμενο και να εξελίσσεται. Πιστεύουμε πως κάτι που θα βοηθούσε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα είναι η δυνατότητα να συγκεντρωθούν άνθρωποι με ειδική τεχνογνωσία πάνω στο μπάσκετ και τη διάθεση να τη μοιραστούν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις. Θεωρούμε σημαντική την ευκαιρία να γνωρίσουμε πώς σκέφτονται και δρουν σχετικά με το μπάσκετ άνθρωποι με ειδικές γνώσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, πώς αντιμετωπίζεται το άθλημα εντός κι εκτός συνόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Προμηθέας Πάτρας αποφάσισε να βγει εκ νέου στο προσκήνιο και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει έναν θεσμό αντάξιο της ιστορίας της πόλης και της δυναμικής που χαρακτηρίζει την Πάτρα, αλλά και γενικότερα την Ελλάδα, μια πρωτοπόρο και παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν, αγαπούν, υπηρετούν και βοηθούν στην ανάπτυξη κι εξέλιξη του αθλήματος. Τολμά να δημιουργήσει ένα φορέα που θα προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε όλη τη χώρα κι επιχειρεί την καθιέρωση μιας συνάντησης ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων.

 

Και εγένετο… Patras International Basketball Gathering

ibg4

 

Στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του Patras International Basketball Gathering, ελήφθη η απόφαση να μελετηθεί η πιο απαιτητική, δημιουργική και ρομαντική έκφανση του αθλητισμού, δηλαδή η παραγωγική διαδικασία ανάπτυξης των αυριανών αθλητών.

Η ημερίδα με τίτλο «Η σύγχρονη προσέγγιση στον νέο Αθλητή του Μπάσκετ» που θα λάβει χώρα το Σάββατο 21/4 (16:00-21:00) στη Συνεδριακή Αίθουσα Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, αποτελείται από δύο μέρη

  • Μέρος Α: Η προετοιμασία του νέου αθλητή
  • Μέρος Β: Αναπτυξιακά προγράμματα ευρωπαϊκών ομάδων

Κι έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για το αύριο του πατραϊκού αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, παρουσιάζοντας επιτυχημένα μοντέλα αναπτυξιακών τμημάτων από εκπροσώπους μερικών εκ των μεγάλων «σχολών» του ευρωπαϊκού μπάσκετ (Ιταλία-Ελλάδα-Σερβία). Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που άπτονται στα γνωστικά πεδία της φυσιολογίας, της αθλητιατρικής και της αθλητικής ψυχολογίας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της προσπάθειάς μας και έθεσε την ημερίδα υπό την αιγίδα της.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ομιλητών της ημερίδας, με εκπροσώπους από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ημερίδα απευθύνεται σε προπονητές και παράγοντες σωματείων, που ασχολούνται ενεργά με τον αναπτυξιακό αθλητισμό και σμιλεύουν καθημερινά τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος.

ibg4JPG

 

H "προμηθεϊκή" ατζέντα της εβδομάδας

pro1819 bl11103

 sched pro181203b 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Address: Κανακάρη 136 - 5ος όροφος. (Πλατεία Γεωργίου Α΄).

Phone: +30 2610 275820

Fax:      +30 2610 625913

Email: info@promitheasbc.gr

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνεται τα τελευταία νέα
Please wait