eko bl 2019 101 blue 7DAYS EuroCup 2016 logob

ekdil050919 pro bogris 102

  Τις σκέψεις του με αφορμή το ερχόμενο παιχνίδι του Προμηθέα στην Πάτρα για την 6η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League κόντρα στο Περιστέρι Winmasters, που θα διεξαχθεί στο "Δημ. Τόφαλος", το Σάββατο 2/11 (17:45), μοιράστηκε ο Γιώργος Μπόγρης στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ στο Διαδίκτυο (www.esake.gr).

  Αυτά που έγραψε ο center του Προμηθέα έχουν ως εξής:

 

" Καλό μήνα σε όλους! 

Ακόμα μια βδομάδα που τα λέμε από εδώ!

Σήμερα επέλεξα να σας πω μια ιστορία...

pro1920 bl 06163a 

  Ο κύριος Λαζαρος Εαυτούλης ζει ευτυχισμένος στην χώρα «τιμενοιαζειεμενα». Μια μέρα πάει σε ένα κατάστημα να αγοράσει παπούτσια και αφήνει το αυτοκίνητό του πάνω στη ράμπα των αναπήρων. Επιστρέφοντας μετά από αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο του, γλιστρά, πέφτει κάτω και ξαφνικά ξυπνά και βρίσκεται σε μια χώρα που ονομάζεται «τροχηλάτη δημοκρατία του μπορώ».

pro1920 bl 06163c

Είναι μια χώρα που όλοι οι άνθρωποι κινούνται σε τροχοκάθισμα, και έτσι όλα σε αυτή τη χώρα είναι διαρρυθμισμένα με τρόπο που να ικανοποιούνται οι άνθρωποι αυτοί, π.χ τα κτήρια και τα σπίτια έχουν το μισό ύψος ενός συνηθισμένου ορόφου, δεν υπάρχουν σκάλες, αλλά χειροκίνητα συστήματά ανάβασης, και γάντζοι που ανεβάζουν τα τροχοκαθισματα και λειτουργούν ως μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλα αυτά προκαλούν άγχος και πανικό στον κύριο Λάζαρο Εαυτούλη, κάνοντάς τον να θέλει να φύγει από αυτή τη χώρα γρήγορα. Ξαφνικά ξυπνά κ συνειδητοποιεί ότι έχει λιποθυμήσει και έβλεπε εφιάλτη. Τότε κάποιος άνθρωπος σε τροχοκάθισμα διαμαρτύρεται στον κύριο Λάζαρο Εαυτούλη για το ότι έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο του πάνω στη ράμπα για ανάπηρους, εμποδίζοντας έτσι την μετακίνησή του. Ντροπιασμένος ο κύριος Λάζαρος Εαυτούλης απολογείται και συνειδητοποιεί τις συνέπειες των πράξεων του, αφού τώρα είναι και ο ίδιος γνωστής του τι σημαίνει να έχεις δυσκολίες στη διακίνηση. 

pro1920 bl 06163d 

  Ο λόγος που σας είπα αυτή την ιστορία και απώτερος σκοπός της είναι η καλλιέργεια του σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρίες και η συνειδητοποίηση των εμποδίων που τους βάζει το κοινωνικό πλαίσιο. Ο συνδυασμός των δυο θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά τους και θα ορίσει το βοηθητικό ρόλο που μπορούμε όλοι να έχουμε  απέναντι τους. 

  Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην πρόοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της ειδικής αγωγής στη χώρα μας και στη Σημαντική προσπάθεια της το παιδί να ενταχθεί στην κοινωνία σαν ένα μη εξαρτημένο αλλά παραγωγικό μέλος της.

  Μην ξεχνάμε: «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

  Προσωπική μου συμβουλή: εξοικειώστε τα παιδιά σας με κάθε μορφή αναπηρίας. Φέρτε τους σε επαφή με την διαφορετικότητα μέσω της αγάπης δημιουργώντας έτσι την αφετηρια για ένα καλύτερα βιώσιμο μέλλον. Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε καλύτερη αρχή από την ανάγνωση ενός παραμυθιού.

  Και θα επιμείνω στην αγάπη γιατί όποτε μπαίνει στην εξίσωση τα αποτελέσματα είναι μόνο θετικά. Η αγάπη δυναμώνει τα αισθήματα της προσφοράς και της δοτικοτητας, αποβάλλει απ’ όλους μας το αίσθημα της εγωπάθειας και του ατομικισμού, καλλιεργεί την ανεκτικότητα και τον σεβασμό απέναντι στο διαφορετικό, όλα αυτά λοιπον την κάνουν πιο σημαντική απ' όλα για την εξέλιξη μας.

ekdil050919 pro bogris 101

Η ιστορία που σας είπα είναι από το βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου:  “Δυο παπούτσια με καρότσι”, Εκδόσεις: “Ελληνικά γράμματα” Αθήνα, 2007 σε εικονογράφηση του ίδιου του συγγραφέα. 

pro1920 bl 06163b

Εις το επανιδείν "

pro1920 bl 04161

H "προμηθεϊκή" ατζέντα της εβδομάδας

 

pro menoume spiti 102

Pro menoume spiti epractice 111

7DAYS EuroCup 00100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΑ (Στο Προπονητικό Κέντρο του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο)

Address: Γερ. Σκλάβου 4

Ωράριο: 

Γραφεία ΚΑΕ: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 18:00

Προπονητικό Κέντρο: Δευτέρα - Κυριακή 09:00 - 22:00

Phone (ΚΑΕ): +30 2610 275820

Phone (Ακαδημιών): +30 2610 434536

Fax: +30 2610 625913

Email: info@promitheasbc.gr

 

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνεται τα τελευταία νέα
Please wait