ef16103

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου», όπου οι γονείς του αθλητή του Προμηθέα, Νίκου Κουμουνδούρου, συγχαίρουν δημοσίως κι ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την επίδοση του Νίκου στις εξετάσεις, καθώς φαίνεται πως πέτυχε και θα σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αξίζει να διαβάσει κανείς την επιστολή και την οπτική των γονιών του Νίκου, όταν μάλιστα πρόσφατα κυριάρχησαν στην επικαιρότητα δυσάρεστες εικόνες και ειδήσεις για συμπεριφορές γονιών αθλητριών.

Οι άνθρωποι του Προμηθέα, όσοι εμπνευστήκαμε και δουλεύουμε για το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο « ΝΟΥΣ », που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις, αισθανόμαστε περήφανοι για κάθε αθλητή μας που αριστεύει τόσο στην άθληση, όσο και στην μάθηση, και αισθανόμαστε πως πατάμε πιο στέρεα στα πόδια μας, όταν συνεργαζόμαστε με τέτοιους γονείς.

Ακολουθεί η επιστολή όπως δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου»:

" Κύριε Διευθυντή,

Στην Ελλάδα συνήθως, οι επιστολές προς τον Τύπο αφορούν διαμαρτυρίες και καταγγελίες πολιτών. Εμείς αντιθέτως σήμερα, επιθυμούμε να συγχαρούμε δημοσίως τα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Αφορμή είναι ο γιός μας ο Νίκος, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και η επιτυχής κατάληξη μιας τριετούς διαδρομής στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. 
Επιλέξαμε ως γονείς, μόνιμοι κάτοικοι μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Κεφαλονιάς, να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του γιου μας και να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόταση του κυρίου Βαγγέλη Λιόλιου Προέδρου του Προμηθέα Πατρών, να ενταχθεί στην παιδική ομάδα του μπάσκετ και στο πρόγραμμα "ΝΟΥΣ ".
Ένα μοναδικό πρόγραμμα –εκπληκτικό όπως αποδείχθηκε- που είχε στόχο να συνδυάσει ισότιμα την Παιδεία και τον Αθλητισμό. Η περιγραφή του προγράμματος φάνταζε ιδιαίτερα ελκυστική και πρωτοπόρα.
Η ξαφνική απομάκρυνση ενός παιδιού από την οικογενειακή εστία και τον τόπο του, όπως και ο φόβος ότι στην Ελλάδα πολλές ωραίες ιδέες καταλήγουν στην εφαρμογή τους σε αποτυχία, έκανε την απόφασή μας ιδιαίτερα δύσκολη.
Δύο βασικοί παράγοντες μας επηρέασαν θετικά:
• Η προσωπικότητα του Προέδρου του Προμηθέα κου Λιόλιου καθώς και όλου του προπονητικού επιτελείου με πρώτον τον υπεύθυνο του προγράμματος "ΝΟΥΣ " κο Μίσσα (σημερινό προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας)καθώς και τους προπονητές κκ Γιατρά, Μήλα, Ελευθεριάδη, Σταθάτο, Σουφλιά.
• Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, με τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον δυναμικότατο και εμπειρότατο Λυκειάρχη κο Μανώλη Τσακουμάγκο.
Και τελικά μετά από τρία χρόνια, η επιλογή μας δικαιώθηκε απόλυτα σε όλους τους τομείς, όπως το πρόγραμμα "ΝΟΥΣ" προέβλεπε.
Στον μπασκετικό τομέα ο Νίκος έγινε ένας σωστός αθλητής μέλος της οικογένειας Προμηθέα.
Στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα ότι θα σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στο σχολείο του και στους καθηγητές του. Τρία χρόνια Χωρίς φροντιστήρια, με συνεχείς προπονήσεις, ταξίδια (Κύπρο- Κατερίνη) και αγώνες μέχρι και πριν δύο μήνες, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου προσάρμοσαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στις ιδιαιτερότητες αυτές. Για να καλύψουν την έλλειψη χρόνου οι καθηγητές προσάρμοσαν το ωρολόγιο πρόγραμμα στις ανάγκες των αθλητών μαθητών. Με αυτό τον τρόπο και οι τρείς αθλητές του Προμηθέα στα Εκπαιδευτήρια Πάνου που έδωσαν εξετάσεις, πέτυχαν την είσοδο τους σε σχολές της επιθυμίας τους. 
Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην ιδιοκτησία του Εκπαιδευτηρίου στον πρόεδρο και Δ/να σύμβουλο κ. Μάρκο Νικολαδό και στους Εκπαιδευτικούς:
Μανώλη Τσακουμάγκο,Μαθηματικό,Λίντα Αλεξοπούλου, Φιλόλογο,Σκαρπέτζο Γεώργιο, Μαθηματικό, Καμάρα Κωνσταντίνο, καθ.Οικονομικών καθώς και όλους τους υπόλοιπους καθηγητές που δίδαξαν σε όλα τα χρόνια του Λυκείου τον γιο μας.
Εκτός από την προσωπική και οικογενειακή μας ικανοποίηση θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μας κάνει αισιόδοξους ότι στον καιρό της κρίσης στην Πατρίδα μας, υπάρχουν άνθρωποι, αθλητές, επιστήμονες, επιχειρηματίεςπου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάθος συνεργάζονται και φέρουν με επιτυχία σε πέρας προγράμματα δύσκολα, απαιτητικά και πρωτοπόρα.
Και αυτοί βρίσκονται δίπλα μας, στην Ναύπακτο και την Πάτρα.
Μπορούμε να αισιοδοξούμε.

ΛΗΞΟΥΡΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017


ΦΙΛΙΚΑ
ΕΥΗ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ 
Βιολόγος-Ιχθυολόγος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ 
Αρχιτέκτων Μηχανικός "

 

 

Social Media

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Γερασίμου Σκλάβου 4, Καστελλόκαμπος, 26442, Πάτρα
Τηλέφωνο ΚΑΕ: (+30) 2610 275820
Τηλέφωνο Ακαδημίας: (+30) 2610 434536
Fax: (+30) 2610 625913
Email: info@promitheasbc.gr

Ωράριο λειτουργίας:
Γραφεία ΚΑΕ: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 18:00
Προπονητικό Κέντρο: Καθημερινά 09:00 - 22:00