Τουρνουά

Το Promitheas Park έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει κορυφαίες ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, σε μια πραγματική γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ. Τουρνουά που θα τρέχουν όλη τη σεζόν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ευγενή άμιλλα, τη χαρά του παιχνιδιού και τη συγκέντρωση εμπειριών για τους νέους και τις νέες των ακαδημιών. 

Τα Promitheas Park Tournaments, είναι μια σειρά από τουρνουά διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών, όπου αναμένεται να μετατρέψουν το Promitheas Park σε μήτρα ανάπτυξης και συνεργασίας ακαδημιών. Ακολουθώντας πιστά όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των συμμετεχόντων, τα τουρνουά που θα διεξαχθούν πρόκειται να ανεβάσουν το επίπεδο στο μπάσκετ, φιλοδοξώντας να μάθουν πολλά στους συμμετέχοντες συλλόγους μέσα από τις πολύτιμες εμπειρίες που θα αποκτήσουν κατά την διάρκεια αυτών.

 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Τουρνουά Κορασίδων

Το event αυτό αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα, με την στήριξη της COSMOTE TV ως χορηγός επικοινωνίας, μιας σειράς δράσεων που αφορούν στην φιλοξενία συλλόγων στο Promitheas Park και στην αξιοποίησή του για την πρόοδο του αθλήματος και κυρίως των υποδομών. Το τουρνουά κορασίδων θα διεξαχθεί το τετραήμερο 27-30 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.

 

fb

ig2

yt2

 

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν

Ομάδες με τεράστια ιστορία συνολικά στο χώρο του μπάσκετ και των υποδομών συνθέτουν το παζλ της διοργάνωσης. ΠαναθηναϊκόςΆρηςΠαναθλητικός Συκεών και Κρόνος Αγ. Δημητρίου, συγκροτούν μια τετράδα φωτιά, που φέρνει μαζί της τα 8 τελευταία χρυσά μετάλλια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων (2014-2021). ΠΑΣ Γιάννινα και Ελευθερία Μοσχάτου, δυο σύλλογοι που κοσμούν τα σαλόνια της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και που τα τελευταία χρόνια δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην εξέλιξη των τμημάτων υποδομών. Ο Πιερικός Αρχέλαος που αποτελεί σταθερή αξία και παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του μπάσκετ, με διαχρονικά καλές ακαδημίες και πολλές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών. Αστέρας ΚαβάλαςΓΑΣ Ανδρογέας και ΓΑΣ Άνδρου που έρχονται από μακριά και φιλοδοξούν μέσα από τις πολύτιμες εμπειρίες που θα συλλέξουν να ανεβάσουν το ήδη πολύ καλό επίπεδο των ακαδημιών τους. Ο ΚΑΟ Μελισσίων που φιλοδοξεί να «τσιμπήσει» τους υπόλοιπους της υπέροχης παρέας, αναδεικνύοντας την ποιότητα των ακαδημιών του, μέσα στην οποία μεγαλώνουν τα «μελισσάκια» της Πεντέλης.

Και τέλος, ο οικοδεσπότης Προμηθέας Πατρών, με τις ακαδημίες πρότυπο και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στις μικρές ηλικίες, με το πρόγραμμα ΝΟΥΣ, το οποίο αφορά παίδες και εφήβους. Σταδιακά ανεβάζει το επίπεδο και στο γυναικείο μπάσκετ, φιλοδοξώντας μέσα από τις πολύτιμες εμπειρίες του τουρνουά, να μάθει πολλά από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες συλλόγους και να βελτιωθεί σημαντικά.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΩΝ

Τουρνου Παίδων

Μια ακόμη γιορτή του μπάσκετ, με τη συνάντηση 15 παιδικών ομάδων, θα διεξαχθεί στο Promitheas Park, το τετραήμερο 3-6 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ-Η, παίρνοντας την σκυτάλη από το τουρνουά κορασίδων, που θα πραγματοποιηθεί 27-30 Δεκεμβρίου. Μια διοργάνωση, που θα αποτελέσει διαφήμιση για το μπάσκετ παίδων και θα δώσει στους μικρούς αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πλαίσιο "ευ αγωνίζεσθαι", σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μήτρα ανάπτυξης και συνεργασίας ακαδημιών.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν

Για να αντιληφθεί κανείς τη δυναμική και την αίγλη του συγκεκριμένου τουρνουά, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη χρυσή βίβλο των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παίδων, όπου θα διαπιστώσει πως 8 από τις 15 ομάδες της διοργάνωσης έχουν κατακτήσει κάποιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, φέρνοντας συνολικά μαζί τους 34 χρυσά μετάλλια! Παράλληλα, η λίστα των ομάδων της διοργάνωσης περιλαμβάνει ομάδες με παράδοση τόσο στις ακαδημίες, όσο και στους άνδρες, με βαριά ονόματα και ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

ΠαναθηναϊκόςΆρηςΠΑΟΚΠανιώνιοςΠεριστέρι και Ηρακλής αποτελούν ομάδες με διαχρονική αξία και διακρίσεις, σε όλα τα επίπεδα. Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και Δούκα, με την αξιέπαινη δουλειά στις ακαδημίες, κάτι που αποδεικνύεται και από την διαδρομή τους στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. ΠΑΣ ΓιάννιναΚεραυνός ΛάρισαςΚρόνος Αγ. ΔημητρίουΑκαδημία Λευκώνα και Ναυσίθοος Κέρκυρας φιλοδοξούν να αποδείξουν στο γήπεδο το πολύ καλό επίπεδο των ακαδημιών τους, στοχεύοντας κυρίως στην περαιτέρω βελτίωσή τους, που θα τους φέρει σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων. 

Ο Προμηθέας 2014, οι βενιαμίν του τουρνουά, που δουλεύουν καθημερινά για να κερδίσουν θέση στο πρόγραμμα ΝΟΥΣ, της επόμενης χρονιάς. Και τέλος, ο κάτοχος του τελευταίου πρωταθλήματος παίδων, Προμηθέας Πατρών, που φιλοδοξεί να υποδεχθεί άψογα τους σπουδαίους προσκεκλημένους του και να βελτιωθεί περαιτέρω, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, στο τέλος της σεζόν.

Αναμένονται συναρπαστικές μάχες, παιχνίδια που θα προσφέρουν απλόχερα μοναδικές στιγμές, μέσα από τις οποίες «γεννιέται» το...αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Άλλωστε στο τουρνουά που θα γίνει στο «Πάρκο» θα πάρουν μέρος αρκετά παιδιά άκρως ελπιδοφόρα, με προσδοκίες να φτάσουν πολύ ψηλά. Πέραν τούτου όμως, μεγαλύτερη σημασία έχουν οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν, όλοι ανεξαιρέτως, και η χαρά του παιχνιδιού για όλους τους παίκτες, καθώς και για τον φίλαθλο κόσμο που θα παρακολουθήσει από κοντά αυτή την πραγματική γιορτή.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Τουρνου Παμπαίδων

Αναμένονται πληροφορίες σύντομα...

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ

Τουρνου Μίνι

Αναμένονται πληροφορίες σύντομα...

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Γερασίμου Σκλάβου 4, Καστελλόκαμπος, 26442, Πάτρα
Τηλέφωνο ΚΑΕ: (+30) 2610 275820
Τηλέφωνο Ακαδημίας: (+30) 2610 434536
Fax: (+30) 2610 625913
Email: info@promitheasbc.gr

Ωράριο λειτουργίας:
Γραφεία ΚΑΕ: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 18:00
Προπονητικό Κέντρο: Καθημερινά 09:00 - 22:00